Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Mor behöver dotter, dotter behöver mor.

Idag efter jobbet fick jag bara en enorm vilja att åka till min dotter i Nybro och säga hej. 
 
Jag gjorde det men meddelade inte dottern förrän jag var mer eller mindre i Nybro. Då ringde jag henne och frågade när hon slutade träna, det visade sig att hon inte gått iväg än och eftersom jag då avslöjade att jag var i Nybro så var hon så söt att hon skippade sin träning för min skull, gumman.
 
Det visade sig att jag tydligen hade någon mental koppling till henne, för just idag hade varit en väldigt tuff och jobbig dag på hennes jobb, inte nog med det så var det tågförseningar och inte nog med det så var hon allmänt depp. Så mitt beslut att åka och hälsa på dotter var nog ett av universums mystiska sätt att kommunicera att - mor behöver dotter och dotter behöver mor.
 
Vi fikade, åt frallor med jordnötssmör och pratade av oss. Jag åkte hem runt 8-tiden och var hemma igen vid 9-tiden. Så nu har jag käkat lite mat, damsugit hallmattan och hängt upp tvätt. Nu blir det umgänge för huvudet med kudden, tidig dag imorgon. :-)
 
Bye

Kl 00:00

Nu är jag färdig med städningen. Kan inte säga att det endast var städning som jag gjorde idag/igår. Jag satte upp listerna vid dörren till pannrummet, jag satte upp 5 tavlor som stått bakom soffan i lilla rummet, jag har rensat ut hela lilla rummet på skräp så nu går det faktiskt att gå in och sätta sig i soffan utan problem, härligt. 
 
Jag är nog lite konstig när det kommer till storstädning, för mitt uppe i allt så får jag för mig att fixa både det ena och det andra. Som idag, då jag inte nog med ovan nämnda saker också gjorde iordning mina istappar. Det är lampor som ser ut som istappar. Jag bytte sladd på båda och då var jag tvungen att skruva isär allt, klippa till änden och sen fippla med små jäkla skruvar för att få fast kablarna i själva lampan, suck och stön, det blev klart men jäklar vilken tid det tog, så allt kom på efterkälken.
 
Men skam den som ger sig, jag fortsatte tills just städningen var färdig, som var menat från början och då tickade tiden iväg lite för snabbt. 
 
Nu sitter jag med en kopp java och ska straxt in i duschen innan jag landar i sängen.
 
 
Bye
 
 

En schysst dag

Idag blir det storstädning. Har inte storstädat sen veckan innan min semester, usch. Visst snabeldraken har fått arbeta lite titt som tätt men just den här grundliga städningen att få ut mattorna och damma av alla saker och möbler det har jag ju inte gjort.
 
Det är ett medvetet val ska tilläggas, jag har föredragit att vara ute och pyssla med annat under den tiden - ja, verandarivningen och grävningen är ett exempel, ha ha.
 
Det är en konstig glädjekänsla när jag bestämmer mig för att storstäda, lite eufori blandat med känslan av tillfredsställelse brukar infinna sig redan innan jag ens börjat städa, härlig känsla dock.
 
Stereon på, spotify och min favoritlista sätts på ganska hyfsad volym medan jag städar. Så jag kan säga att städningen går i musikens tecken. Jag dansar och sjunger - vrålar - med i låtarna och i det läget är jag väldigt förvånad varför jag inte har fått ett sångkontrakt än från något stort musikbolag. ;-)
 
Skämt åsido, nu måste jag komma igång.
 
Bye