Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Julstädning :-D

Som jag sa för några inlägg sedan, så åkte de nysydda gardinerna ner idag och ersätts med julgardinen. 
 
Idag är det julstädning på agendan. Julmusik på spotify och sen är det bara att köra på. 
 
Min julstädning så här några veckor innan är inte damsuga eller något annat, utan jag går igenom skåp, lådor och graderober. Rensar ut det jag inte använt och torkar ur med trasa. 
 
Vitrinskåpen och köksskåpen innehåller ju massa glas, tallrikar, muggar, skålar m m och dom diskas en och en, för hand. Till och med alla prydnadssaker diskas. Det ni, har man nojja så har man, he he.
 
Bye

Bild

 

Jag tycker inte om kommunen...

I fredags förra veckan låg det en lapp från kommunen - "Vattenavstängning måndag 23/11-15, från Kl 08:30-16:30".
På tisdagen ligger det ännu en lapp - "Vattenavstängning onsdag 25/11-15, från Kl 08:00-16:00".
 
Självklart när kommunen stänger av och på den stora huvudledningen så resulterar det i igensatta filter i varenda kran och dusch i huset. 
 
Så idag tog jag tag i eländet och stängde av min huvudkran till vattnet och rensade filter i varenda kran jag äger, med hopp om att vattentrycket skulle återvända, men tji fick jag - det är lika dåligt tryck (och till och med sämre) på vattnet fortfarande, det är som om jag inte rensat ett enda filter. Jag snackar om att skruva bort hela duschkonsollen så att det bara är två hål i väggen, men icke, trycket har försvunnit.
 
Jag blir irriterad nu, visst kommunen behöver fixa och reparera där det behövs men det faktum att de gör det 2 gånger inom loppet av tre dagar är för mycket. Så nu får jag ringa kommunen på måndag och berätta vad som hänt med mitt vatten. Ska tilläggas att de en vecka innan dess hade höjt trycket ut till hela mitt område, men efter den sista vattenavstängningen är det ett snäpp sämre tryck en innan, gah :-(
 
Bye