Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Fiber, awesome

Nu har jag äntligen fått erbjudande om att dra fiber till huset. 
 
Det kom med posten, en förfrågan om att få fiber till huset och visst det kostar en del men det är värt det, tror jag. Min nätuppkoppling som jag har idag är ADSL och det har ju funkat ganska bra ändå. Men utvecklingen inom data går med stormsteg framåt och svarstiderna ska vara blixtsnabba och då är det ju ingen tvekan om att jag kommer att hoppa på detta erbjudande.
 
Under flera månader har jag sett olika områden med små skyltar om att fiber håller på att dras in, och då har jag direkt funderat om jag någonsin kommer att få detta erbjudande och nu äntligen kom det till mig och mitt lilla villaområde som jag faktiskt funderade på om de (kommunen) överhuvudtaget skulle offra tiden och pengarna att fixa. 
 
Bye
 
 
 

Vagnskadegarantin är en BLUFF!

Blev nyligen drabbad av att någon/något repade min bil. Eftersom den är ca 2 år gammal så finns det vagnskadegaranti - trodde jag.
 
Nu är det så att den garantin gäller inte i detta fall, varför kanske du undrar? Jo, för att jag av ganska naturliga skäl inte hade vare sig vittnen innan eller efter jag parkerat bilen, det upptäcktes efter jag slutat jobba vid 22:30 och för att polisen har kontorstid d v s 08:00-17:00. Eftersom ingen har sett något och kan intyga att det var en bil så får jag absolut ingenting från någonstans vare sig försäkringsbolag eller citroen bilförsäkring.
 
Dagen efter tar jag kontakt med polisen och de fotograferar samt skriver en rapport. Därefter tar jag kontakt med mitt bilmärkes företag som har hand om detta ärende. Jag blir tillsagd att visa upp bilen på bilfirman för skadebesiktning och därefter skulle jag få vänta på besked.
 
Idag har jag fått ett mail där jag inte får någonting utan jag får betala en självrisk på 6 250 kr, citroen i Kalmar ska ha 6 176 kr för att fixa till dessa två märken. 
 
Är inte detta lurendrejeri så vad är???
 
Kommer nu säga upp min bilförsäkring på Ica, öppna ett sparkonto med någon typ av ränta (ja, jag vet att det inte är mycket men men) och sen endast ha trafikförsäkring för den kommer jag inte undan ändå.
 
Bye
 
 
 

Kärcher fönstermaskin och teknik

Nu har jag iallafall kommit på tekniken med min fönsterputsmaskin. Förra gången var katastrof och jag ägnade flera timmar åt att putsa 1 fönster 7 gånger - inte just med denna maskin utan alla tänkbara metoder och alla tänkbara medel. Jag var helt knäckt efter den dagen.
 
Den här makapären är en liten jäkla krävande sak, jag får inte trycka för hårt och inte för löst, det ska vara precis lagom. Innan jag nu kommit underfund med vad som är lagom för denna maskin så har jag svurit, surat och varit allmänt förbannad på den.
 
En annan sak jag faktiskt kommit underfund med denna gång (de kan ha stått någonting om det i bruksanvisningen, det vet jag faktiskt inte eftersom jag köpte den begagnad) är att låta detta svindyra medel sitta kvar några minuter innan jag tar bort det. Det verkar och löser upp de mest ingrodda smutsen som kan tänkas finnas på ett fönster, det inkluderar fetthinnan som kan finnas på köksfönstren om inte annat.
 
Så gott folk, om ni nu har köpt eller ska köpa denna makapär, så är min rekomendation att hitta just den maskinens krav på lagom tryck mot fönstret. ;-D
 
 
Bye