Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

En liten utekväll igår

Tog mig friheten att gå ut på stan med min syster igår kväll. Jag har inte varit ute sen i september så jag kände att det kanske var dags att gå ut en kväll och ta en öl. Det var förvånande nog fler personer ute som faktiskt var 30 år och uppåt än vad jag trodde och har erfarenhet av. Musiken och sorlet på puben var på sådan nivå att vi inte behövde skrika till varandra när vi pratade, det var skönt.
 
Klockan 00:00 började den yngre generationen trilla in och vi bestämde att det var dags att åka hemåt. Min son var vår privata chaufför för kvällen och han kom och hämtade oss. Så klockan 01:00 körde vi till Shell, tog lite kvällsmat bestående av korv med mos och cocacola. Vi styrde kosan hem och jag själv avslutade natten med en härlig kopp kaffe innan sängen.
 
Det stora problemet igår blev ju självklart min rökning. Näe, jag köpte inte cigaretter, det hade jag inte en tanke på men jag blev som sagt bjuden på cigaretter och då kunde jag inte säga nej. Så med detta facit i hand var jag ur sluta-röka perspektivet inte redo. Jag rökte som en liten braskassett hela kvällen, tror jag kom upp 5 st för att vara ärlig, så jag är mycket besviken på mig själv. Jag har dock inga planer på att börja röka ändå. Jag vill bli rökfri - helt rökfri. Så idag tar jag ännu en gång tag i det och ska nog försöka undvika fester eller pub kvällar tills jag varit rökfri i 2-3 månader. 
 
Ännu ett bakslag, det är tungt nu.
 
Bye

Fullt ös medvetslös

Just nu är det inte mycket ös i vare sig min kropp eller själ, har jobbat sena kvällar lite för ofta och lite för många dagar i sträck, så nu börjar det ta ut sin rätt. Är helt utpumpad när jag väl kommer hem och orkar bokstavligt talat inte göra något. Det blir som mest en liten undanplockning med stor ansträngning.
 
I tisdags hjälpte jag och sonen till att flytta!! Näe, inte mina saker, men min dotter och hennes sambo hade bestämt att de skulle gå skilda vägar, så då (som vanligt) hamnar mycket möbler hos mig. Just nu bor dotter hos en vännina. Och i väntan på att dotter ska få tag i en lägenhet så får diverse möbler stå hos mig. Ibland kan jag få känslan av att mitt hus kanske ska hyras ut till förråd ;-) Näe, skämt å sido, jag tycker att jag kan finnas till hjälp då det krisar sig i någon ände i min familj.
 
Bye

När varmvattnet börjar sina...

Står i duschen och njuter av det varma vattnet som värmer min frysande själ - efter en liten stund blir det en uns kallare och jag vrider upp temperaturen på vredet - en njutningens suck hinner jag ta - vrider upp vredet igen, fan det blir inte varmare - det blir kallarer för varje liter. Snabbt som ögat försöker jag nu att skölja bort tvålen från kroppen innan det nått fryspunkten (överdriver) och stänger huttrande av vredet helt. Med tänderna skallrande av köld tar jag en handduk och sveper om mg för att inte få några större sköldskador på kroppen.
 
Ja, så här har det varit för mig och min son över helgen, vattenpumpen börjar att ge upp  sitt liv och varmvattnet med den. Visst, det går att duscha fortfarande men det blir att göra det man ska och sen gå ur duschen innan värmen sinar.
 
Har precis pratat med en vvs-are som dyker upp nästa vecka, hujeda mig, det blir många snabbduschar framöver. Fast jag ska inte gnälla, jag har ju en dusch  och lite varmvattenbrist ett par dagar överlever jag. Värre är det för min stackars granne som fick hela sitt hus förstört. När det var som kallast i januari så sprack ett rör på övervåningen och hela huset blev vattenfyllt mer eller mindre. Tyvärr var grannen inte hemma vid tidpunkten så det upptäcktes av en annan granne efter ca 2 veckors forsande av vatten inne i huset.
 
Bye