Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

TT-racets negativa sida

För mig är TT-racet något häftigt och spännande att se dessa förare köra så otroligt snabbt på vanlig väg, alltså inte en tävlingsbana.
 
Det finns tyvärr också en väldigt negativ och tragisk sida av detta race. Dödligheten är i genomsnitt 1 liv per år vid detta race..Bredvid depån på TT-racet ligger en kyrkogård och på den kyrkogården finns en minnestavla för alla dessa förare som omkomit under TT-racet under åren som gått.
 
I år tog TT-racet 5 liv. 
 
Bye
 
 
 
 
 
"Dedicated to the memory of all the competitors who have lost their lives in the TT & MGP races.
Living their dream"
 
 
 
 
 

Laxey på Isle of Man

Det finns ett berömt vattenhjul (megastort) i Laxey på IOM och vi hade bestämt att det skulle vi definitv se. Så en morgon tar vi vårt pick och pack och ger oss iväg till Laxey.
 
På kartan såg det inte så långt ut att gå men herre jäklar, det var ju säkert över milen dit, men glada utsövda och med fint väder så var ambitionen på topp, så vi promenerade HELA vägen från Onchan till Laxey. Efter ca halva vägen så var vi varma, lite sega i benen och framförallt törstiga och en pub syntes i slutet på en raksträcka, jippi, räddningen är nära. Så vi stannade till "pudrade våra näsor" och tog en stor kall öl och njöt i solen. Resten av sträckan gick galant och efter totalt ca 2.5 timmars promenerande så var vi framme i Laxey. Med en del pubstopp på vägen.
 
Innan vi fortsatte sista biten upp till vattehjulet så käkade vi lite och fyllde på både vattenreseverna och energireserverna i kroppen. 
 
Bye
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boende på Isle of Man

Dagen efter vårt besök i London, en natts övernattning på St Giles hotel tog vi flyget till Isle of Man, Väntelistan på vissa boenden på Isle of Man under TT-racet är upp till 2 år. När jag själv skulle boka för ett år sen juni 2015, så var det inga hotell, serviceboenden eller annat ledigt, just under tävlingsveckan.. Av ren tur lyckades jag hitta ett serviceboende i Onchan. Problemet var att under själva TT-tävlingen så var allt uppbokat så därav fick jag boka veckan innan själva tävlingen under själva träningsveckan. Men jag ångrar inte ett ögonblick att jag bokade då. Hela ön var mer eller mindre täckt av motorcyklar och underbart väder, träningsrace varje kväll mellan 18-21 och framförallt en underbar ö att utforska och sevärdheter värd varenda liten pund. Inte cykelhyrning dock, det kostade 25 pund/dag.
 
Huset barnen och jag bodde i var helt underbart, jättefint och stort, det kostade ca 700 £ = 8000 kr, 4 personer, från lördag till lördag. Paret som hyrde ut var jättemysiga och trevliga. Vi fick till och med låna en mountainbike till min son som hade lite problem med senorna i foten.
 
Huset var i två våningar, övervåning med två sovrum, badrum med badkar och dusch. Nedervåningen hade ett litet kök med allt, till och med en tvättmaskin. Ett jättemysigt litet vardagsrum med tv, ett annat rum för köksbordet samt ett badrum med dusch. Utanför hade vi en gräsplätt och en uteplats vi satt och åt frukost vid på morgonen.
 
Det visade sig efter första dagen att vi bodde bara 10 minuters promenad från huvudstaden Douglas, det var ett kanonläge. Och inte nog med det var det ca 2 minuters promenad till en stormarknad likt Ica eller Coop.
 
Bye