Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Ett steg närmare mitt mål

Målet är ett soldäck med tak och skjutglaspartier runt om. Idag har hantverkarna varit här och jobbat, 3 st var dom under en period under dagen. Jag kan lugnt påstå att de har gjort skäl för lönen idag iallafall :D
 
En bild på nästa steg som avklarats. I morgon kommer cementbilen och fyller upp hela ramen, awesome.
 
Bye
 
 
 
 
 
 

Min dotter och den berömda "väggen"

Läste precis inlägget på min dotters blogg. Hon har levt med stress så länge nu att hon knappt vet vad hon heter. Hennes liv har varit jobba och sova. Många gångerjhar hon inte ens fått sömn utan oroligt snurrat runt bland lakanen som en virvelvind i ett tappert försök att få någon timme av sömn.
 
Äntligen har hon lyssnat på oss -familj och kärestan- eller om det var läkaren som fick henne att lyssna det låter jag vara osagt, men hur eller hur har hon nått sin maxpunkt och förstår att fortsätter hon i detta tempo som hon egentligen har haft i nästan 2 år, så kommer hon dra på sig en sjujäkla sjukskrivning. Hennes kropp har skrikit högt och tydligt att hon måste dra ner tempot men tyvärr har hon slagit dövörat till och stormat på som vanligt. Tyvärr hade kroppen inte något annat val än att slå ut henne med förvirring och oförmågan att komma ihåg dom mest enkla saker, hon skulle ha glömt sig själv någonstans om det inte var för att benen satt ihop med kroppen.
 
Det är ett med ett lyckligt hjärta jag skriver detta för många gånger har jag oroat mig för min älskade dotter och hennes hektiska liv.
 
Är du nyfiken på hennes egen story så gå in här på länken till höger som heter "Dotter Martina".
 
Bye
 
 
 

Mitt pågående soldäcksprojekt i bilder

 Här kommer en bilduppdatering på mitt soldäcksbygge som nu har varit på gång i nästan 2 år.
 
Bye
 
 
 
 
 Här har jag rivit en del av den gamla verandan.
 
 
 
 
Här försvann taket.
 
 
 
 
Utgrävningen är nästan färdig och cementpelarna finns dock kvar.
 
 
 
 
 Utgrävningen är helt färdig och endast 1st cementpelare kvar.
 
 
 
 
 Ramen till gjutningen av "bärlinan".
 
 
 
 
Bärlinan är färdig. Jag brukar kalla den cementklacken.
 
 
 
 
Nu är är utgrävningen igenfylld med makadam och mellan varven även en markduk. Ramen till själva gjutningen är nu utmätt efter hur det nya soldäcket kommer att bli. Fönsterpartierna ska stå på en gjuten ram för att kunna hålla den vikten som blir samt att den inte kommer att "slå" sig om marken "rör" sig lite.