Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Rivningen fortskrider

Jag inser att det här med att riva ut ett rum, förlänga det och sen bygga ihop det innebär klart mycket mer arbete än jag trodde från början. Missförstå mig inte att riva väggar och garderober för att att bygga upp nytt visste jag skulle bli en utmaning. Det jag inte räknade med var isoleringen i hela huset. Jag pratar takisolering, väggisolering och golvisolering.
I mitt hus finns det ingen golvisolering någonstans mellan övervåning och undervåning. Visst bakom väggklädseln finns det isolering men bakom det finns vare sig fuktspärr eller isolering mot taket.
På min vind är det ditslängt lite halvtaskiga isoleingsbitar och ovanpå det finns det tilläggsisolering insprutat (som jag själv beställde 2011).
Där väggarna möter takfoten finns i princip ingenting. Och som jag skrivit innan så bakom en vägg är det uppfyllt med spån. Jag har fått ihop en 25 L säck med spån och jag har gjort en fjärdedel ungefär.
Eftersom jag ska bygga upp en ny vägg tog jag bort golvplankorna och ser att det inte finns någonting av isolering mellan övervåningen och bottenvåningen, det finns bara reglarna.
Så mitt jobb kommer nu att bli klart mycket mer än jag tänkt. Nu ska hela golvet rivas upp och isolering ska till. Sen nya golvskivor innan jag ens kan börja med väggarna.
Jag kan inte annat än att skratta just nu. Det här huset har så ofantligt många överaskningar.
 
Bye