Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Gränsen till familjevuxen.

Min dotter har ju precis flyttat till en ny lya med sin pojkvän. Och med denna flytt förändras hela grejen med barn, ungdom, vuxen. Ska försöka förklara hur jag ser det.
Barnen blir vuxna när man kunde lämna dom själva hemma när vi föräldrar åkte och handlade. Barnen blir vuxna när de kunde  fixa sin egen frukost så vi föräldrar kunde ta en sovmorgon då och då etc.
Ungdomarna blir vuxna när de kunde  åka bussen själva in till stan. Ungdomarna blir vuxna när lagar egen mat, fixar egen tvätt etc.
Vuxna blir vuxna när de tar sitt körkort, får en egen inkomst, klarar sig utan mamma och pappa i veckor eller månader utan problem. Ett annat vuxen är då att införskaffa vuxenmöbler dvs funktionella möbler som ska hålla länge men är tidlös i sitt utförande och även färgen. 
Min dotter har nått den vuxen-nivån som jag kallar familjevuxen. Att bli familjevuxen är något som växer fram successivt under många år. Min dotter har nu uppnåt familjevuxen då hon planerar, förutser och beräknar hur ett inköp till hemmet ska vara och vilka saker som faktiskt ska köpas in utan att behöva åka och handla nya grejor efter några månader igen. Hon lägger en slant på gedigna hållbara möbler och funktionaliteten kan funka både där dom bor just nu och eventuellt även till andra ställen, om jag får uttrycka mig kryptiskt. Modell och färg är tidlös för hennes plan är att kunna använda dessa möbler länge och kunna ta emot gäster i både liten och stor skala.
 
I dessa lägen kan jag inte annat än att bli stolt över båda mina barn, hur de har utvecklats och blivit självständiga individer med hjärtan av guld. 💟
 
Mina älskade "knoddar". 
 
Bye
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: