Trädgård/renovering och mc bloggen

Skriver om min vardag som den kommer och tokigheter jag råkar ut för och sist men inte minst mitt storhetsvansinne när det kommer till renovering av mitt hus.

Poolbekymmer igen

Efter att pumpen blev avstängd till poolen för att hantverkarna skulle dra förlängningssladdar till höger och vänster så gick jag ut igår och fick sen en pool - välfylld- och knallgrön.
 
Så innan jobbet så börjar jag tömma den och skura bort alla alger under tiden. Efter ett par timmars skurande så får jag äntligen fylla upp den med nytt fräscht vatten, nytt filter i pumpen och en ny klortablett. Tyvärr så var jag tvungen att åka till jobbet innan den blev fylld och sonen fick till uppgift att stänga av vattnet efter ca 6 timmar, ja tyvärr så har jag inte så bra vattentryck där jag bor så det tar tid att fylla upp 3 kbm vatten.
 
När jag kom hem ca 23:00 så tittar jag till min pool och får se till min fasa att den är nu avlång (den ska vara rund) och ser nästan med blotta ögat att den förflyttar sig sakta med säkert åt ena hållet. SUCK, det var bara att fömma ut allt under natten och börja om på ny kula idag. Hoppas jag fick den på rätt ställe denna gången, det kostar att fylla upp och tömma titt som tätt. Sen ska jag BADA :)
 
Bye
 
 
 

Blötare än vad jag tänkte

Igår fanns det ingen återvändo. Jag hade bokat en släpkärra och skulle köra min "skräphög" till Storskogen. Jag var inte lika munter när jag fick se att regnet stod som spön i backen - hela jävla dan. 
 
Jag bygger oftast upp med skräp innan jag hyr släpkärra och sen jag demonterade min hörnsoffa till en 3-soffa så har högen sakta byggts på med både bildelar, hushållsmaskiner ( som bara slutat fungera), och annat skräp som jag slänger i mina städnojjor eller hittar/söker när jag är i garderober eller förråden.
 
Min princip är att slänga saker/prylar som jag inte använt på 1 år, då minimeras skräpuppbyggnaden i garderober och förråd samt att jag minst 1 ggr/ år måste bestämma mig att faktiskt använda saker som jag sparat av en orsak. Det händer att jag har en plan för någon grej men kanske 2 år senare och så blir den ju liggande och "skräpar" ett tag, ett bra exempel är mina kakelplattor till köket, just nu ligger de bara och "skräpar" men så fort fläkten är inköpt så kommer de att användas.
 
Mitt takbyte har ju genererat en hel del skräp och framför allt plåt då. Jag bestämde med mina hantverkare att jag skulle vara den som tog hand om diverse plåt. Ångrar det nu så här i efterhand. Inte nog med att det spöregnar i princip hela dagen, väl lastat och vägt och avlastat på skrotfrag blir det en summa av 119 kr i intjänade pengar för den skroten som ändå vägde 380 kg. Det var definitivt inte värt mödan. 
 
Det positiva var ju att släpkärran som kostar 239 kr/dygn att hyra, blev lite billigare för att köra det andra lasset med skräp till Storskogen. Ingen idè att gråta över spilld mjölk ha ha ha.
 
Bye
 
 
 
 
 
 

Städnojja

Igår fick min son och jag idën att vi skulle organisera alla verktyg. Vi slängde upp alla verktyg på arbetsbänken och sen började vi gå igenom verktyg för verktyg, efter ca 1 timme så var det upprensat med bara 1 verktygslåda full med dubletter eller udda verktyg.
 
Då kommer städnojjan fram i mitt fall, så alla dubletter och udda verktyg spikades upp på väggen i garaget och varenda skruv, mutter, bult, bricka mm las i sin egen lilla låda. Sonens alla reservdelar och annat fick två hyllplan och varenda såg och annat har fått en plats på hylla eller vägg, awesome :)
 
Nu ska jag ut och sopa upp lite och slänga ut lite onödiga prylar som ligger i garaget.
 
Bye